ImageBilder om en kosmologi om hösten. Fyra bilder innan ljuset vänder.
october

Urets stillade oro

I mötet med andra, kan ett samtal leda vidare.

Samtalet fortsätter ofta i en inre dialog, där tankar bryts mot varandra och en ny idé kristalliseras. Klarnar och tar form. Planeringen av det forsatta arbetet börjar. Visualisering, material mm. På vägen från köket till min ateljé hände det dock något. En mening tog form, på engelska ” In to the silence nights.” och en helt annan ide tog över. Bilder om en kosmologi om hösten. Fyra bilder innan ljuset vänder. En annan mening som grott i mig är ”urets stillade oro”, funderar på om jag läst det någonstans? Låter som en boktitel….. Tiden är ju central i mina bilder, avsaknad av den eller sammanblandning av den.

För att komma vidare i ateljén började jag med att utforska förutsättningarna för den ursprungliga planen och det fortsatta arbetet med den. Så där vet jag precis vad jag behöver göra. Där har jag kontroll.

Men det är den nya idén som jag börjar experimentera med och sedan sätter igång med. Det direkta arbete passar mig i bland.

Den andra planen bär jag med mig till en annan dag. Nu arbetar jag vidare med mina höstbilder ” In to the silence night” collage / blandteknik med några gamla etsningar som grund 60X80 cm.