inspirationsvandring för skapande

Inspirationsvandring för ateljébruk.

Inspirationsvandring för nya intryck att ha med sig in i ateljén. För mig gäller det att i lagom takt och dos få nya intryck och bildsekvenser som jag kan ta med mig in i mitt bildskapande. Det gäller både till Ålgårdens grafiska verkstad och min egna ateljé. Det innebär inte nödvändigtvis att jag behöver bege mig så långt. Bara jag går utanför stugknuten så ser jag kanske något jag missat tidigare. Men det kan också vara något som förändrat sedan igår.

 

Inspirationsvandring på samma väg.

Jag går samma väg rätt ofta och det händer en hel del utmed just denna väg tycker jag. Jag har sjön på ena sidan och den är så klart väldigt väderstyrd. Den skiftar konstant både färg och yta. Himlen ovanför likaså. Den har en tendens att skrifta i väldigt mycket olika färger. Färger som är så extrema att det inte alltid är trovärdigt för andra när jag applicerar dom på duken. En del färger kan uppfattas som abstrakta. Fast dom är så naturliga på rätt plats vid rätt tid. Även träden ändrar sig och mellanrummen mellan träden skiftar i ljus, kulör och volym.

trädinspiration torbjörn damm artforsa

Stora vyer och små detaljer.

Jag brukar ofta beskriva mina bilder med någon form av världstrukturer eller former. Det brukar kunna vare en stor komplex men övergripande grund som ligger som bas. Sedan bygger jag upp bilden med hjälp av mängder av detaljer. Det är både ett macro- och ett micro prespektiv i mina bilder. Precis som när jag är ute och går i naturen. Då ser jag dom stora vyerna i landskapet och dom små detaljerna alldeles i närheten av där jag själv befinner mig. Ibland lyckas blicken få med båda perspektiven i ett, kanske man kan säga.

 

inspriarationsvandring torbjörn damm deltalj

Inspirationsvandring med micro- och macroperspektiv.

 

Då av slutar jag min vandring.

Utifrån dagens vandring, liksom från alla vandringar i stort, så kommer jag få med mig fragment in i min bildvärld. Jag snappar snabbt upp något, men jag har också lätt att tappa bort den där idén eller tanken. Numera försöker jag alltid skriva ner idéer eller fota det jag tycker är intressant. Men oftast så dyker det upp förr eller senare igen när jag är i en process av bildskapande. Och om det inte gör det så må så vara hänt.

 

magic landscape torbjörn damm

 

Ett magiskt landskap.

Här ser du en bild som är inspirerad av många olika saker. Men den visar ändå rätt bra på hur naturen inspirerar mig. Här finns också micro- och macroperspektivet som ofta finns med i mina bilder.