art for sale

 

Konst för alla – grafik är möjligt att trycka i några exemplar. Det gör att det går att hålla priser som gör att dom flesta har möjlighet att köpa en bild. Ett blad som är gjort av en konstnär. Jag gör grafiska orginaltryck och unika grafiska blad som ligger ute här i min webbshop. Priset varierar beroende på storlek och om det är handcolorerat.

Konst för alla?

Jag vill att dom flesta skall ha möjlighet att köpa min konst. Mitt mål är att det skall vara bilder med spännande och intressant innehåll och att de är gjorda i en grafisk teknik som gynnar och förstärker själva bildinnehållet. Om jag har en idé om en bild som jag inte tror lämpar sig för grafik som medium, så väljer jag att måla i olja istället. Oljemålningar är unika och har så länge jag varit aktiv konstnär betingat ett högre pris. Det gör att mina oljor oftast är dyrare. Men det beror också på hur stora bilderna är.

Är du absolut inte intresserad av grafikens uttrycksätt? Jag har även oljor på duk och pannå i mindre storlekar. Hör bara av dig så är du välkommen på ett besök till min ateljé. Men tillbaka till grafiken och dess fördelar.

Min grafik.

Gillar du mina motiv och deras innehåll? Vill du ha bilder på väggen som unika och inte reproduktioner? Då är det mina olika grafiska blad du skal välja. Du hittar en del redan nu på min webbshop. Men det kommer att läggas upp flera allt eftersom. Och en del säljs och försvinner på så vis. Dom är som sagt grafiska orginalblad.

Svart-vitt eller färg?

Jag gör framförallt svartvit grafik. Men jag handcolorerar en del också. Det innebär att jag målar eller ritar på färg i efterhand på ett grafiskt orginalblad. Ibland trycker jag även grafik i färg direkt. Det finns alltså många olika möjligheter inom själva grafiken. Du kan välja vad du gillar och vad som passar i din miljö.

Konst för alla grafiska blad

Handcolorerad grafiskt blad.

 

Konst för många – det där med upplagor.

När du tittar på grafik eller om du skall köpa ett blad så skall det stå angivet hur många exemplar det finns av en upplaga. Som exempel – jag har tryckt 10 blad av en och samma bild. Då blir upplagan 10. Om du då köper ett blad av mig eller någon annan grafiker så skall det stå handskrivet längst ned på bladet te x 5/10. Det innebär att det är blad nummer 5 av totalt 10.

Mer om grafik.

Vill du veta mer om vad grafik är så finns det en hel del att läsa både i bokform och ute på nätet. En bra början kan vara att gå in och läsa vidare på Grafiska Sällskapets sida om just grafik. Här hittar du många av mina grafiska kollegor också.